uusista säännöistä

Aloittaja pirhonen, 10.12.13 - klo:22:18

« edellinen - seuraava »

pirhonen

Millon julkaistaan sääntökokouksessa "kuljettajien" äänestämät sääntö uudistukset? Tai siis hallituksen päättämät uudistukset. paikalla olleena en ainakaan huomannut että yhtään päätöstä olisi tehty äänestyksellä kuljettajien puolesta vaan hallitus päätti ja nuija kopsahti pöytään. Poissa olleilta kuljettajilta saaduilla valtakirjoilla ei tehnyt mitään hallitus ehdotti että ne poltetaan hym... Valtakirja on kuitenkin virallinen asiakirja joka pitää merkitä pöytäkirjoihin jne...... täysin laiton  ja puolueellinen sääntökokous! !!!! Ps. Kiitti jo etukäteen vittuilioille kun otin asian esille

Gamala

 :o Nukuitko kohdat jossa esim kuljettajan oven pellittämisestä päätettiin. Mitä äänestämistä siinä olisi ollut? Nyt on vähän ihmeellistä käytöstä. Ymmärrän hyvin valtakirja hässäkän mutta eikö ole reilua että kaikki läsnä olijat olisivat tienneet tämän valtakirja jutun mun mielestä aika oikeudellista ettei niitä valtakirjoja hyväksytty kun noin 80 % ei ollut tietoisia että niitä voi käyttää koska oletus on että ne jotka haluaa vaikuttaa ovat paikalla. Mikä mun mielestä voisi olla jatkossakin hyvä että valtakirjat kielletään koska sitten ei ole sitäkään vähään kuljettajia läsnä kuin nyt oli. 

Ja mun mielestä olen lukenut jostain että mitä ei erikseen mainita se on kiellettyä  ;)
Nyt vaan olisi kiva tietää ne yhdistyksen säännöt jos niissä ei lue että valtakirjat on sallittu niin mitää ei ole tehty väärin.

Voiko yhdistyksen kokouksessa äänestää valtakirjalla?
V: Yksityinen henkilö ei voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä ellei säännöissä ole niin määrätty. Säännöissä on siis yksityisten henkilöiden osalta oltava maininta valtakirjojen käyttämisoikeudesta, jos halutaan että he voivat äänestää valtakirjalla yhdistyksen kokouksessa.
Jäsenenä oleva oikeuskelpoinen yhteisö (esim. oy, ry, säätiö) sen sijaan käyttää äänioikeuttaan yhdistyksen kokouksessa valtuuttamansa edustajan kautta.

pirhonen

Valtakirjalla äänestämisestä svante soitti minulle lauantai aamuna ja halusi selventää ry; n sääntöjä kun hän ne parhaana tietää kun on ne tehnyt svantte sanoi jotta valtakirja on pätevä äänestyksessä ja sitä on käytetty aikaisemminkin.vuosi sitten kokouksessa sentää ÄÄNESTETTIIN sääntö uudistuksista mutta nyt ei ainnuttakaan kertaa vai huomasitko että olisit äänestänyt jotain ja päätös olisi tehty äänestyksen pohjalta   ja jos ei lasketa niitä huuto äänestyksiä. Auton hinnan nostosta tavikainen oli ainut joka ehdotti 650€ eikä siitä äänestetty vaan tavikainen ehdotti, äänesti ja löi nuijan pöytään et se siitä kuljettajien äänestyksestä

Gamala

#3
No yhdistyksen hallitus tutkii nytten ne säännöt. Meinaan jos siellä ei erikseen lue että valtakirjat sallittu niin se on sitten siinä. Me muut voimme sitten olla sitä mieltä että hintaa ei nosteta kun voitimme sen käsi äänestyksen. Puheenjohtajan oikeus on tehdä lopullinen päätös. kaksi vuotta on jo menty niin että hinnan nostoa vastaa oleva porukka on voittanut käsi äänestyksen mutta kuinka ollakaan hinta on noussut. Että ihan mieten vaan osa harastajista on tyytyväinen.

Emme vaan ymmärrä että lajiin halutaan harrastajia sillä että laji on edullinen. Mutta nyt alkaa tuntuu siltä että sillä ei ole enään väliä. Ne harrastaa joilla on lompakko paksuin ( valsun kuitit vaan ei kelpaa)
Suomessa on onneksi lajeja joihin voi mennä ajaa ja auton osto hinta on korkea, saa rahoilleen katetta. Jos pitää rokkiralli hintoja liian alhaisina.

MITÄ JOS KOKEILTAIS YKSI VUOSI NIIN ETTÄ EI OLE AUTON MYYNTI VELVOITETTA OLLENKAAN TOISIKO SE UUSIA HARRASTAJIA.

pirhonen

Teeppä vaikka dx-corollasta kilpuri ens vuodex  niin näät et sitä ei tehdä 600€ kun ostat joka nippelin ja nappelin, tekniikan, alustan, kaaret jne... ja ihan ilman virittämistä ei onnistu 600€  tai alle ja sit auton rakentajien pitäs tehdä teille uusia autoja sillä perusteella (kun ei ole varaa ostaa autoa kisoista 600€  lainaus swoopilta mitä sanoi kokouksessa)
Halooo!!!!!!!!!

Gamala

#5
Lainaus käyttäjältä: pirhonen - 11.12.13 - klo:12:58
Teeppä vaikka dx-corollasta kilpuri ens vuodex  niin näät et sitä ei tehdä 600€ kun ostat joka nippelin ja nappelin, tekniikan, alustan, kaaret jne... ja ihan ilman virittämistä ei onnistu 600€  tai alle ja sit auton rakentajien pitäs tehdä teille uusia autoja sillä perusteella (kun ei ole varaa ostaa autoa kisoista 600€  lainaus swoopilta mitä sanoi kokouksessa)
Halooo!!!!!!!!!
No se on laijin luonne. On se hinta mikä vaan ei siitä herneitä voi vetää jos se auto lähtee. No kukaan ei tee 600 autoo se on selvä mutta jotkut vain harrastaa harrastuksen vuoksi. Mene Jokkikseen sielähän on hinta korkealla saat rakentaa rauhassa rahalla.
Kuunnellut kaiholla noita kuskeja jotka lajin aloitti. Autoon kaaret ja kisoihin. Ei paljoon viritelty vaan mentiin pitää hauskaa. Mutta se hauskuus on lajista kadonnut.
ajat sitten

Jürgen

Koska tämä juttu on nyt mennyt aivan auton hinnan puimiseksi niin...

Jos auton arvo on korkeampi kuin kisassa ostettavan auton myyntihinta, rupeaa jobbarit äkkiä tekemään pisnestä autoilla, jos taas auton myyntihinta on liian korkea, uusia autoja tehdään enemmän ja kaupankäynti vähenee. Sitä kutsutaan kysynnän ja tarjonnan laiksi.
Oikea hinta on siis jossain näiden kahden rahamäärän välissä.

Ne jotka mielessään haluaa pitää lajin edullisena, eivät ajattele sitä että jotkut tekevät niitä autoja ilmaiseksi, hyvä ettei tarvi viel omasta pussista vähän maksaakin että saa tuoda uuden auton kisoihin halvalla myytäväksi. Mitään tulonlähdettähän kukaan tuskin rokkiralliautosta tai sen tekemisestä ajatteleekaan, harrastamistahan sen tekeminen on.

Ilman myyntivelvoitettahan voi ajaa ihan joka vuosi niillä autoilla joissa on ässä-kirjain siinä kilpailunumeron edessä  ;)   eikä sieltä kisoista ole muutenkaan mikään pakko niitä autoja ostaa jos kalliilta tuntuu. Tekee vaan ittelleen hyvän auton ja ajelee sillä. Jos joku sen sitten sattuu ostamaan niin samalla rahallahan voi ostaa toisen tilalle.

Seuraavassa äänestyksessä ehkä äänestetään lapuilla, 1 per nuppi ja hintavaihtoehdoiksi 400-500-600-700-800€ ja niistä sitten jokainen valitsee haluamansa vaihtoehdon.
(no ei heIvetissä)

Kuljettaja S48

pirhonen

Että auton rakentajan pitää maksaa siitä että muut saavat ostaa uusia autoja harrastaja hinnalla? eikä sotketa sitä auton virittämistä tähän millään tavalla sitä autoa ei rakenna 600€ ees virittämättä.
mietippä gamala vähän mitä kirjoittelet tai rupee tekee opelin koneella kadetteja tai dx corollia alle 600€ voin ostaa ne kyllä pois vaikka 500€ kpl  harrastaja hintaan
:P

salo

siellähän niitä on deksuja ja opeleitä joka kisassa 600 euron hintaan myynnissä. sieltähän niitä saa. ei tartte stressata rakennuskustannuksista vai onko liian kalliita ;)

tikkku

Lainaus käyttäjältä: pirhonen - 11.12.13 - klo:17:55
Että auton rakentajan pitää maksaa siitä että muut saavat ostaa uusia autoja harrastaja hinnalla? eikä sotketa sitä auton virittämistä tähän millään tavalla sitä autoa ei rakenna 600€ ees virittämättä.
mietippä gamala vähän mitä kirjoittelet tai rupee tekee opelin koneella kadetteja tai dx corollia alle 600€ voin ostaa ne kyllä pois vaikka 500€ kpl  harrastaja hintaan
:P

älä hyvä mies tärise siellä, aja superia tai jokkista tai vaikka pulpetti venettä saat rahoilles vastinetta.. kukaan ei pakota ketään rakentamaan rahalla.. kerkeeviä autoja on mahdollista tehdä 600erkkiin jos ei laske työlleen hintaa

pirhonen

Lainaus käyttäjältä: salo - 11.12.13 - klo:18:18
siellähän niitä on deksuja ja opeleitä joka kisassa 600 euron hintaan myynnissä. sieltähän niitä saa. ei tartte stressata rakennuskustannuksista vai onko liian kalliita ;)


onhan siellä niitä 10vuotta ajettuja mätijä paskoja millä ei ees meinaa uskaltaa ajaa. oli puhe uuden auton rakentamisesta !!
älä hyvä mies tärise siellä, aja superia tai jokkista tai vaikka pulpetti venettä saat rahoilles vastinetta.. kukaan ei pakota ketään rakentamaan rahalla.. kerkeeviä autoja on mahdollista tehdä 600erkkiin jos ei laske työlleen hintaa

en hae rahoilleni vastinetta mutta kun ihmiset jotka vaan ostaa autoja eivät ymmärrä että sitä autoa ei rakenneta silla 600€ millä se pitää myydä ei kait ne rakentajat halua tieten tahtoin hävitä muutamaa satasta et rakentaa auton ,käy ajaa yhen kisan ja joku ostaa sen pojalleen peltoautoksi!! tällä tyylillä ajateltuna ei mene kauan kun rokkiralli loppuu yksinkertaisesti siitä syystä että kukaan ei tee uusia autoja ja vanhat on pakko laittaa paaliin. eikä ole edelleenkään kyse mistään virittämisestä puhun ihan vakio esim. opel c kadet omegan tekniikalla niin ei varmasti kukaan tee 600€ jos joutuu kaikki osat ostamaan ulkopuolisilta. jos kerta saatte tehtyä  ja on vara ottaa takkiin  joka autossa niin mix ette ole tehnyt niitä autoja et saadaan kalustoa päivitettyä!!!

salo

mutta eikös tuo ole juurikin sitä virittelyä kun laitetaan sinne c-kadettiin sitä omegaa. ja aina olen omat autot rakentanut.mutta empä ajakkaan millään pakkovoittotaktiikalla.

vapeosmo

#12
Niin, tällä hetkellä ne harrastaa kellä on rahaa. Puhun nyt ainoastaan vetariautoista  jotka ovat suunnilleen kaikki aivan vakioita. Parhaimmillaan tai pahimmillaan minulta on ostettu kauden aikana 7 autoa ja kaikki täysin vakioita. Jos niistä jonkun auton rakentaa 600 e niin kaikkia ei ja se tarkoittaa sitä, että kun en ole rahamies, niin tappiota tulee.

Toinen pointti, edelleen vetari autoista, että tällä hetkellä lähes kaikki uudet autot on rakentanut se joukko, joka on pistepörssin kärkisijoilla  ja osallistuu kaikkiin kisoihin. Jos ne lopettaa kun ei ole varaa ja mielenkiintoa rakentaa,(osa jo lopettanut) niin katellaa kun hauskan pitäjät ajelee silloin tällöin kisoja läpimädillä romuilla. Rokkirallin jatkuvuuden kannalta luulisin että sääntöjen pitäisi suosia aktiivisia kuskeja eikä niitä jotka ajavat vain silloin tällöin.  Toivoisin että kaikki ne, jotka ovat hinnan nousua vastaan rakentavat uuden kilpailukykyisen auton jos se on niin halpaa, silloinhan se on ihan sama mikä se hinta on, jos sen halvalla rakentaa niin siitähän on vaan tuloa kun tulee niitä kisoihin myymään. Yhtään autoahan ei kannata ostaa kisoista jos sen kerran rakentaa halvemmalla.  Rokkiralliautohan on ainut auto jonka  arvo ei laske vaikka lommot lisääntyy!
Kuinkahan moni hinnan nousua vastaan oleva on tehnyt tänä vuonna uuden auton, tuskin kovin moni. Jos tässä  jonkun mielestä on bisnes mahdollisuus, niin siitä vaan rakentamaan.
Sen verran vielä että alkuaikoina ei tarvittu kuin pääkaari, nyt on säännöt ja vaatimukset lisääntynyt ja kaikki on kallistunut.

Kolmas pointti on se, että tämä vääntäminen täällä foorumilla kokouksen jälkeen on täysin hyödytöntä .Yks kirjoittaa yhtä ja toinen ymmärtää sen väärin, niin siitä sitä vasta hauskaa tuleekin.

Tämä on siis minun mielipiteeni asiasta ja aika monen kuljettajan joita yritin edustaa kokouksessa ja tämän enempää en ala sitä selitellä täällä foorumilla. Kokous oli ja meni ja muuksi se ei täällä foorumilla muutu.


Vetari SM 1 2009,Vetari SM 2 2010, Vetari SM 4 2011, Vetari SM 2 2012, Super talvisarja mestaruus 2011,2012
Vetari SM 1 2013

Gamala

Lainaus käyttäjältä: pirhonen - 11.12.13 - klo:17:55
Että auton rakentajan pitää maksaa siitä että muut saavat ostaa uusia autoja harrastaja hinnalla? eikä sotketa sitä auton virittämistä tähän millään tavalla sitä autoa ei rakenna 600€ ees virittämättä.
mietippä gamala vähän mitä kirjoittelet tai rupee tekee opelin koneella kadetteja tai dx corollia alle 600€ voin ostaa ne kyllä pois vaikka 500€ kpl  harrastaja hintaan
:P
Öööö Kirjoitin aikasemmin ettei kukaan tee alle 600e mitään sekasikiöitä. Niin en ymmärrä mitä mun pitää miettiä?

jyrkimake

otetaanpas  vähän kantaa asiaan täältäkin suunnalta!

Tärkeiden asioiden päättäminen pikaisesti kokouksissa on monesti hyvin vaikeaa ja toiminnan kehittämisen vuoksi ehdottaisin itse seuraavaa:
kauden päätyttyä esille tulleista asioista "isommat ja tärkeät asiat"järjestettäisiin äänestys foorumilla,Tänä vuonnakin on Pete laittanut foorumille palstan johon voi laittaa ehdotuksia.Tämä mielestäni selkiyttäisi kokouksen asialistan käsittelyä ja vähentäisi jälkipeliä. hallitus ja kuljettajien edustaja valitsee asiat jotka tullaan käsittelemään kokouksessa.

Rauhallista joulua kaikille lajin parissa puuhasteleville!

T.s69 ja huoltotiimi