Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
19.09.20 - klo:00:51
 
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
76  ROKKIRALLI / Kysy ja vastaa / Vs: Kaarisäännön tulkinnasta : 14.09.12 - klo:06:12
Tiedän tämän tulkinnan säännöstä, mutta tapaus on hiukan monimutkaisempi. Auto on tehty 90-luvulla, mutta sille ei käsitykseni mukaan ole koskaan haettu AKK:n katsastuskorttia. Pirssin historia on ollut toimia asiakaskyydistysautona 90-luvun lopussa aina 2000-luvun puoliväliin jo edesmenneessä tiimissämme ad Astra Racing (virallisina kuskeina Antero Saari ja muuan Mikko Hirvonen  Virnistää).

Eli periaatteessa kaaret ovat saattaneet olla jopa FIA-hyväksytyt, mutta koska autolla ei ole kilpailuhistoriaa, lienee auto tulkittavan vain uutena siviiliaihiona. Autossa olevasta pääkaarestä lähtee suorat tuet kaaren alalaidasta takatolppaan ja varsinaiset vinotuet ovat taivutetut siten, että lähtevät noin 60 asteen kulmassa pääkaaren yläkulmista taaksepäin ja tekevät noin 30 asteen mutkan alaspäin takapyöräkotelon päälle. Pääkaaresta lähtee siis takatolppaan kaksi tukea, mutta varsinaiset vinotuet ovat taivutetut.

Kukahan käyttää Rokkirallin ylintä teknistä päätäntävaltaa, jotta voisi kysyä suoraan? Toki vastaus tänne olisi hyvä, niin olisi sitten kaikkien nähtävillä.
77  ROKKIRALLI / Kysy ja vastaa / Kaarisäännön tulkinnasta : 13.09.12 - klo:17:30
Morjens!

Puraisi rokkirallikuume kesäkuussa Karstulan kisassa, kun ajatettiin siskoni miestä polttareiden merkeissä kardaanissa. Nyt on ostettu kaksi autoa (Volvo 360 ja GSI Kadett) ja ilmeisesti vielä yksi kardaani hakusessa. Kisoissa tulee ajamaan ainakin siskoni mies "The Stig" ja allekirjoittanut. Itsellä vähäistä historiaa rallista, sprintistä, radalta ja pappakartingista, mutta tunnustaudun kuitenkin 100%:ksi puuranteeksi.

Nyt varsinaiseen aiheeseen; meillä on toinen kori (Kadett) peräisin rallipoluta 90-luvulta. Tässä autossa on muutoin vähintäänkin riittävät kaaret ja materiaalisääntö täyttyy. Ongelmana on kuitenkin pääkaaresta taaksepäin suuntautuvat vinotuet (kaaripiirroksen numero 2). Säännössä lukee "Pääkaari pitää tukea taaksepäin suuntautuvilla vinotuilla". Pääkaaresta lähtee takatolpille kaksi tukea, joista varsinaiset vinotuet ovat taivutetut. Sääntö ei ota kantaa siihen, saako vinotuessa olla taivutusta, vai pitääkö se olla kuvan mukaisesti suora. Kuinka asiaa tulkitaan?
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]