Rokkirallifoorumi

ROKKIRALLI => Kysy ja vastaa => Aiheen aloitti: jyrkimake - 29.04.15 - klo:20:14Otsikko: superin autojen kunto
Kirjoitti: jyrkimake - 29.04.15 - klo:20:14
Oli Vilppulassa havaittavissa jälleen muutama kohtalaisen ryppyinen superin auto.Vuosikokouksessa asia oli voimakkaasti esillä.Jäi mielikuva että noita jokkisraatoja ei päästetä katsastuksesta läpi.Mites asian laita on.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Turaaja - 29.04.15 - klo:21:04
Ongelma lienee autoissa joilla ajetaan vain se kotikisa vuoden aikana.Vaikka katsastuksessa tulee korjauskehotus,saa kyseisen kisan ajaa.Näitä "jokkisraatoja" on lähes joka kisassa,eikä niillä pärjäisi kardaaniluokassakaan ulkonäön,eikä kulun puolesta vaikka ns. superin autoja ovatkin.Elikkäs sääntöjä muutettava,jos tähän on halua oikeesti puuttua.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Mici - 30.04.15 - klo:12:27
Joo ilmoitin jo perjantaina ettei tuo sitä mustaa mulle katsastukseen, korkeamman voiman päätöksellä sai yhden kisan ajoluvan. Asiasta sai myös huomautuksen joku muukin nimeltä mainitsematon superin kuski joka ajaa säännöllisesti. Kyllä tähänkin asiaan kiinnitettiin huomiota. Toi on totta mitä säännöissä on mutta se turvallisuus kuitenkin ennenkaikkea. Kyllähän siellä vielä näkee siltäkin osalta kaikenlaista...


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: jyrkimake - 04.05.15 - klo:14:15
Ei viitsi vissiin Tavikainen ottaa kantaa tähän asiaan.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Tavikainen - 04.05.15 - klo:21:31
Vilppulassa sanoin yhdelle et tällä ei ajeta kuin tää kisa seuraavaan kori siistittävä ja pelkkä maalaus ei riitä.
Ja kahdelle et vähän vois siistiä kanssa.

Mun mielipide on et eihän nuo näyttely autoja ole, mut olishan se hyvä jos ne olisivat siisti kuntoisia.

En tiedä kuin täydellisyyttä noista autojen kunnosta jyrkimake haet?

Kolhu ovessa ja maalivalunut takaposkessa = mene kotia korjaamaan niinkö ?


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: jyrkimake - 05.05.15 - klo:07:04
Kiitos Jani kommentoinnista.Ei tässä kyse ole siitä että autot tulee olla näynäyttelykuntoisia.Kyseessä vuosikokouksessa käyty asia .Ymmärsin itse asian niin että noita perunasäkkejä ei päästetä korjauskehoituksella läpi, koska nämä monesti ajavat mahdollisesti tuon yhden kilpailun.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: huugo junior - 08.05.15 - klo:09:18
minun mielestä ei tarvisi puuttua auton ulkonäköön vaan niille saataisi ketkä ajaa päälle työntää näitä "kuitu laatikoita" superissa kunnon sanktiot,tuomarit ei näe kilpailussa kaikkea :)

ei kaikkien autojen tarvitse olla 10-20k krc,spritti autoja vai pelkääkö ne ketkä omistaa semmosen että niiden maali pinta kärsii? :o

vai onko kyse sittenki siitä jos tullaan "jokkis" autolla ja voitetaan juuri 10-20k  super luokkaa rakennettu auto? :o
ei kaikkea tarvitse tuomitsea ulko näön perustella! :P ;)


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Hauhau Kukko - 08.05.15 - klo:16:39
Supereita rupee olee aika paljon nyky kesäkisoissa,herättelen taas keskustelua Super luokan jakamisesta...Toisessa luokassa ajaisivat oikeat super autot jotka on siistejä ja voimaa on kun pienessä kylässä.Toinen luokka olis sit nää ei niin siistit autot ja lähes vakio autot,tähän Light Superiin vois laittaa esim. 3500€ myynti velvoitteen et pysyis kalusto luokan mukaisena...


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Mici - 08.05.15 - klo:17:45
Hitto, mullehan tulee täysin vakio moottori  :o


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Peetu - 08.05.15 - klo:17:49
Vastataan sama kuin viime vuonnakin elihan vaatimattomat kaaviot tulee jos vielä kahteen luokkaan pitäisi jakaa päivän autot.

Rohkeasti vaan jakamaan korjausmääräyksiä jos rupeaa liian ruttuisalta näyttämään kilpurit.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: emppu - 09.05.15 - klo:10:20
ehkä eniten ärsyttää se että kun joutuu jokkis auton kanssa jostain syystä kanssa kohtaamiseen niin autojen vauriot ei mene sopusuhtaisesti! "jokkis autot" rakennettu niin että voidaan ajaa kontaktissa toisen kanssa jolloin lasikuitu autost lähtee kuttaperkat ilmaan ja uudestaa siistin tekeminen on työlästä!  valmiiks ruttunainen pyöränkaaret/keulavahvistettu hyvähän sillä on nojailla ja tyrkkiä kun ei tarttee ite tehä siistiä uudelleen kun ei ole siisti ollutkaan!!!


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: hannespaukku - 10.05.15 - klo:10:11
muutaman jokkisauton katsastaneena sekä muutaman superin/rokkiauton katsastaneena, joudun kyl toteemaan et nää superin/rokin autot on kyllä jykevämmästä materiaalista rakennettu kuin akk autot.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: hape.s - 10.05.15 - klo:19:11
Jokkiksessa sääntö kieltää vahvistamisen ja eihän siitä tule ku ylimäärästä painoa. Eiköhän pitäs olla tyytyväisiä kun on osallistujia superissakin mukavan paljon eikä valittaa pikku lommoista!


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: jone y - 10.05.15 - klo:21:55
kyllä huugo juniori puhuu asiaa taitaa poijilla ottaa hermoon kun 1000e jokkis pirsillä pärjätään ;D


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Jürgen - 10.05.15 - klo:22:09
Taitaa kyllä olla niin ettei niillä 1000€ jm autoilla kyllä pärjätä kovinkaan hyvin superissa, mutta se hintahan tässä ei olekaan se "asia" vaan se että auton pitäisi olla ns. edustava. Jos kuljettaja ei välitä oman autonsa korin kunnosta, ei se todennäköisesti välitä muidenkaan autoista.
Tietysti kaikki muistaa että superissa on kosketuskielto mutta vahinkoja sattuu joka kisassa...

Alla esimerkki siitä millainen Superin auton EI pidä olla   :o

(https://lh3.googleusercontent.com/-mj4BKqp1s6Y/VU72PlYix3I/AAAAAAAAISA/5iK9xusWJBU/w845-h563-no/IMG_1870%2Bkopio.jpg)


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: jyrkimake - 11.05.15 - klo:05:42
Kyllä jyrgenin ja Empun kanssa täysin samaa mieltä näiden muutamien autojen kunnosta.
Tämä asia lukee selvästi myös säännöissä.Ei sitten muuta kun hauskaa kisaviikonloppua kaikille Pieksämäelle
T.Country Side Racing Jyrki Mäkelä


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: K.Kotko - 11.05.15 - klo:06:56
On kyllä menossa super-rokki luokan "hienous" mitä lajissa oli vielä jäljellä, väärään suuntaan... ilmeisesti kaikkien sääntökirjassa ei lue mainintaa KOSKETUSKIELLOSTA?? Ja ymmärrän kyllä ne vahingot, mutten niitä toistuvia "vahinkoja" tai  sanontoja "Onks sillä nyt niin väliä jos vähän hipasee" jne. Kuinka moni teistä on kuullut ja varsinkin toteuttanut kuljettajakokousten yhteydessä mainitun kunnioita kilpakumppaniasi-pyynnön?? Kannattaa varmaan jokaisen alkaa miettimään montako kosketusta on itse ottanut kyseisessä luokassa radalla ollessaan ja oliko vahinko, jos ei niin pitäisikö vaikka ottaa peilistä katsoessaan itseään niskasta kiinni ja tehdä päätös onko sopiva ajamaan sääntöjä noudattaen eikä muuten vaan sopiva ajamaan toisten autoja hajoittaen ja toisille töitä lisäten!!! Ps. Ihan sama miten kieroon minua katsotte tai suutanne auotte ehkä sekin kertoo jo jotain  :-*


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: trt - 11.05.15 - klo:12:41
minkä takia koko ajan puhutaan jokkis autoista ja kuskeista kun asia kyllä koskee kaikkia osallistujia,toki tuho on aina hurjempi kun peltikorisella ajetaan lasikuituisen päälle!
useinmiten suurimmat tuhot tulevat finaalien ensimmäisessä kurvissa kun porukka "jarruttaa" edellä menevän auton kylkeen tai perään,siihen ilmiöön pitäisi kiinnittää eniten huomiota ja jakaa helpommin sanktioita,kokonaan ilman kosketuksia ei tulla pääsemään koskaan eikä tarvitsekkaan kun kilpaa ajetaan mutta se että joutuu maalailemaan naarmuja on eri asia kun ostaa kisan jälkeen takakylki tai kaksi!


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Sulo Vilen - 16.05.15 - klo:09:55
Mielestäni sillä ei ole mitään väliä onko auto rakennettu jokkikseen vaiko ei
ja se mitä tossa joku kirjoitti että tulee vakio moottorilla...
se että on helvetisti voimaa eikä sitä saada välitettyä rataan ei mun mielestä ole nopeaa etenemistä.
eli sillä vakio moottorillakin pärjää tiietyillä radoilla vallan mainiosti ja talvella vieläkin paremmin.

kun se siisteys säänöissä on niin kovempaa toimintaa katsastukseen vaan
säännöillä ei ole mitään virkaa jos niitä ei noudateta
jos auto ei ole suht siisti niin sillä ei ajeta ja piste
mihin se raja vedetään niin se onkin sitten vaikeampi asia?

itselläni on jm auto jolla ajoin superissa mutta se on mielestäni turhan ruttuinen nyt superiin joten en aja edes "kotikisaa" sillä.Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: tikkku - 16.05.15 - klo:22:06
Se on hurjasääntö tuo kosketuskielto.. ajattakaa yks kerrallaan niin ei tule ruttuja, kontaktia sattuu kumminkin *joukko* lähdössä.  Kyllähän se lasikuitu lentää jopa src:ssä.


Otsikko: Vs: superin autojen kunto
Kirjoitti: Mici - 17.05.15 - klo:07:02
Totta, aina tulee kilpailutilanteessa kylkikosketuksia ja niille ei voi mitään mutta ainakin säännöllä yritetään karsia tahallisia päälleajoja pois. Tällä vältytään siltä ettei autot näyttäs parin kisaviikonlopun jälkeen akseli von kardaanin mersulta  :P
Osaltaan pienentää myös harrastuskuluja kun ei tartte olla aina korjaamassa autoa.
Miks pitäisi olla toinen super-luokka jos ei pärjää esim. vaikka vakiomoottorilla? Pitäskö silloin miettiä kuuluuko auto silloin superiin vai myyntiluokkaan?
Noita kontakteja on sattunut itsellekin ja niistä on kyllä yleensä tullut sanktiot. Milloin oikea ja milloin väärä, joskus on mennyt ohi tuomareiltakin.
Niitä en käy tässä puimaan ja ne on käsitelty eikä niitä enää voi muuttaa tai ainakaan siitä ei olisi hyötyä enää. Itse en tietenkään aja tahallaan kenenkään päälle, toki vahinkoja on sattunut nopeasta arviointi virheestä tai jostain muusta syystä. Vaikka on ollu itellä ovea läjässä tai takakontti sisässä niin hitto kun ajetaan kilpaa niin aina voi sattua mitä vaan. Jos yhteislähtö ei miellytä niin toki tarjolla on time attack kilpailujakin.
Mielestäni nyt ei pidä pilata rokkirallia lajina vaan puhaltaa yhteen hiileen.
Edustuskelpoisuudesta oli hyvä sääntö että kauden ekassa katsastuksessa auton pitää liki 100% kunnossa ja kauden edetessä pienet kolhut hyväksytään. Toisilla kun aikaa laitella viikot autoo mutta toisilla ei ja lisäksi tullaan taas kulukysymykseen.
Edelleen hyvät kilpakumppanit se peili on jokaiselle hyvä ja ne Jussin sanat "KILPAKUMPPANIN KUNNIOITUS".

Ps. olen ajanut suurimman osan lähdöistäni sellaisessa erässä ettei kukaan ole osunut toiseen kilpailijaan  ;D