Rokkirallifoorumi

ROKKIRALLI => Super Rock luokka => Aiheen aloitti: J.Ahola - 09.08.12 - klo:03:22Otsikko: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: J.Ahola - 09.08.12 - klo:03:22
Ajattelin heittää ilmoille ajatuksen jossa tuomaristo/alue-/ratapiste määrittelisivät keltaisen lipun "vaarallisuuden" liputtamalla yhtä tai kahta keltaistalippua. Esim: tilanne jossa kurvin sisäpuolelle SELVÄSTI ajouran ulkopuolelle pysähtynyt/särkynyt auto liputettaisiin yhdellä keltaisella, koska se ei aiheuta haittaa/vaaraa kilvan ajolle. Tällöin tullessaan lipulle ensimmäistä kertaa kilpailija hidastaa selvästi vauhtiaan, ohittaa liputetun esteen erityistä varovaisuutta noudattaen ja havaitseen liputuksen olevan "lähes vaaraton" ja auton pientareella. Jatkaa ajamistaan ja seuraavalla kierroksella tullessaa liputukselle tiedostaa vaaran ja ajaan sen mukaisesti vauhtia hieman hidastaen. Vastaavasti ulkolaitaan ajouralle vaaralliseen paikkaan pysähtynyt/särkynyt auto liputettaisiin kahdella keltaisella lipulla. Tällöin jokaisella ajettavalla kierroksella kilpailia ohittaisi paikan erityistä varovaisuutta noudattaen vauhtiaan SELVÄSTI hidastaen.

Nykyinen keltaisen lipun noudattaminen ja liputukselle hidastaminen on ollut kuin veteen piirretty viiva. Kuka vaan nostaa jalan kaasulta, kellä palaan jarruvalo, kuka ei tee mitään, jne. Ajettaessa kelloa (toisia kilpailijoita) vastaa tilanne korostuu valtavasti sen varmaan jokainen superin kuski tietää. Monet liputukset ja tulkinnat lipulle hidastamisista ovat aiheuttaneet närää kilpailijoiden ja tuomarien välillä.

Ajatuksenani olikin ehdottaa SUPERIIN toiminta mallia joka varmasti selkeyttäisin tilannetta. Toivonkin avointa keskustelua tuomarien ja superien kuskien kesken!!
T: Joni Ahola Long hand racing team S27


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: J.Ahola - 09.08.12 - klo:03:29
Ja tässä tapauksessa liputettuun esteeseen törmäämisestä voisi seurata vuoden kilpailu kielto, oli sitten kyseessä kumpi liputus malli hyvänsä.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Mici - 09.08.12 - klo:07:34
On myös otettava huomioon et sinne on voinu kierroksen aikana jäädä myös toinen auto.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Hauhau Kukko - 09.08.12 - klo:12:42
Varmasti jokainen kisajärjestäjä tietää miten vaikea lippumiehiä on saada ja usein on  uusi lippumies hieman kokeneemman parina mukana.Lippumieshän on ratatuomari joka välittää radion välityksellä tiedon torniin ja toinen yrittää pitää kirjaa mitkä numerot tormäilivät,kun sitä vielä lähtöjen välissä selvitellään kuka teki mitä...Vaatis lisää lippumiehiä pisteelle heiluttelee tupla lippuja ja keskustelemaan päätuomarin kanssa milloin tuplaa heilutellaan.Mun mielestä mennään vanhalla säännöllä tai tornista annetaan käsky että lippu pois jos auto on vaarattomassa paikassa ja kuljettaja ulkona autosta turvallisen etäisyyden päässä katsomassa kun muut ajaa kilpaa...


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Jürgen - 09.08.12 - klo:16:19
Tuo Jonin idea on mielestäni muuten hyvä mutta kun tahtoo tuo nykyinenkin keltaisen lipun ymmärtäminen olla joillekin kovin vaikeaa niin mitä kävisi tälläisen "kahdennetun" keltaisen lipun säännön ymmärtäminen.
Liputus saisi olla kaikissa luokissa sama jottei lippumiehille tulisi epäselvyyttä asiasta.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: tomipöö - 09.08.12 - klo:18:25
lippu hommahan on muuten ihan ok mut ne luokat joissa ajetaan lisälenkki niin systeemi ei ole paras mahdollinen.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Mici - 09.08.12 - klo:18:54
Kopsattu sääntökirjasta (kuka sit valvoo):Keltainen lippu on varoitus kolarista, pyörähdyksestä, yms. Samalla lippupisteeltä alkaa ohituskielto kolari- tai este kohtaan asti. Vauhti on tiputettava huomattavasti, eikä esteen ohituksesta saa koitua hyötyä yhdellekään kuljettajalle. Laiminlyöminen aiheuttaa siinä erässä hylkäämisen, liputettuun esteeseen törmääminen voi aiheuttaa vuoden kilpailukiellon.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: J.Ahola - 09.08.12 - klo:23:44
On myös otettava huomioon et sinne on voinu kierroksen aikana jäädä myös toinen auto.

Ja Mici heitti hyvinkin oleellisen asian huomioon, miksi keltaisen lipun aluetta ei saisi väheksyä...
Mitäs jos edellisellä kierroksella samaiselle alueelle onkin rikkoutunut toinen auto??!? Se, ettei toisella kierroksella enää varo alueella, voi johtaa liputetun auton kolaroimiseen ja vuoden kilpailukieltoon... Siinä on molemmat kuljettajat vaarassa, pahimmassa tapauksessa molemmat rikkoutuneiden autojen kuljettajat ja jälki voi olla todella pahaa...
Siksikin minä henk.koht. kunnioitan keltaisen lipun aluetta joka kierroksella, koska joku erä se olen minä siellä tienposkessa ja vaarassa jäädä alle

Tällöin liputettaisiin uudestaan tuplakeltaista. Ja juuri niin kauvan kun tilanne vaatii, vaikka ruutulippuun asti.

Tämä sääntöehdotus oli lähinnä superii. Kardaani,vetari ja leidit voisivat ajaa entiseen malliin, kun niissä eikai toistaiseksi ole ajettu "kelloa vastaan".?
Ja noita lippumiehiä pitäisin mielestäni muutenkin ohjeistaa paremmin jo nykyiselläkin säännöillä. Tuskin tuo tuplakeltaisen liputus on ylitsepääsemätön oppia/muistaa/suorittaa. Jos vaan niin halutaan. Jokusen kerran myös liputtaneena on tuomaristo ohjeistanut radion välityksellä lippupisteitä ennen lähtöä kosketus kiellosta, lisälenkistä,ym tuskin sekään olisi vaikea lisäys. esim: "Superia, neljä kierrosta, kosketus kielto, lisälenkki, tuplakeltasen liputus"

Nykyinen keltaisenlipun sääntö kun antaa vaan niin valtavasti tulkinnan varaa. Ja kun autojen erot radalla on kovin pienet voi reilu hidastaminen x 4 kierrosta maksaa monta sijaa kun muut sitä eivät tehneet niin "massiivisesti".Eli muut ajoivat riskirajalla peläten mustaalippu. Jos ja kun tilanteesta ei hylkyjä muille tullut, niin melko turha on palkintojen jaossa sitten itkeä että "oisinhan mäki voittanu jos en ois himmannu noin paljon......" Porukalta makeat naurut!!! ;D

En tarkoita ettei yhden keltaisen liputusta tarvitsisi enää kunnioittaa, vaan mennä tilanteeseen aina ehdotonta varovaisuutta noudattaen. Ajatus tuplakeltaisesta on EHDOTUS ja idea lajin kehittämiseksi!


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Mici - 10.08.12 - klo:08:12
Turva-auto käyttöön  ;D


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Turaaja - 10.08.12 - klo:21:20
Aihetta hieman sivuten,mutta yleensä liputusta tai liputtamatta jättämistä arvostelevat sellaiset kuljettajat joita harvemmin näkyy lipun varressa.Joskus käynyt mielessä,että jokaisen kuljettajan olisi hyvä osallistua kauden aikana ainakin yhteen lippupestiin.Ei rangaistuksena vaan jonkinlaisena kertauksena,ja toisena päivänä vois ajaa normaalisti.Lähes kaikilla joku kisa kuitenkin ns"kotikisa"ettei matkakaan oo este.Saattais auttaa myös huutavaan lippumiespulaan jota lähes joka kisassa.Mielipiteitä ilmoille!


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: J.Ahola - 15.08.12 - klo:14:32
http://www.youtube.com/watch?v=7Xola3ygmgI

Tossa ois vähän niinku esimerkki tilanne, tosin auto jää kyllä kurvin ulkolaitaan ;) Ja näköjään yksi lippumies pystyy sittenkin heiluttamaan kahta lippua saman aikaisesti.  ;D


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Hauhau Kukko - 15.08.12 - klo:17:49
Pitäsköhän sitten vaihtaa lajia,kun tuolla on lippumiehetkin pätevämpiä... :P


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: kapaleino - 15.08.12 - klo:20:19
Pitäsköhän sitten vaihtaa lajia,kun tuolla on lippumiehetkin pätevämpiä... :P

Pysykääs nyt asiassa älkää heti alkako vittuilemaan toisillenne.

Aholan ehdotus on hyvä, mutta kaikki me tiedämme talkoo väen vähyyden ja että joka kisassa on eri lippumiehet ja myös sen että se lippumiehen homma ei kaikkia siihen joutuneita oikein nappaa ymmrrettävää sekin.
Jotain kesitystä pitäisi tuohon liputus hommaa mielestäni keksiä.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: tero84 - 15.08.12 - klo:21:43
Pitäsköhän sitten vaihtaa lajia,kun tuolla on lippumiehetkin pätevämpiä... :P


Käviskö jos rupeis ajamaan muita lajeja vain lisäks ja kävis vain rokkirallissa testaamassa.
Ei tarviis sitten suhtautua niin vakavasti rokkiralliinkaan enää.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Mici - 16.08.12 - klo:09:01
Kannatan kyllä ehdotusta kun saadaan kehitettyä toimivaksi. On totta et lisälenkki aiheutta "etua" toisille lippujen aikana. En kyllä usko et tässä lajissa kuitenkaan taktikoidaan samalla tavalla kuin joskus f1 radalla tallikaverin eduksi.
Voisi ajatella et esim. lippu jota ei heiluteta varoittaa radan sivussa olevasta esteestä ja heiluva lippu isommasta vaarasta tai jotain vastaavaa. Olihan Joutsassakin lähtösuoralla sininen lippu ilmoittamassa pääsuoran jälkeisessä mutkassa olevasta muutoksesta.
Kehittämällä homma etenee. Ideoita kehiin!


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Jukka Oksanen - 16.08.12 - klo:17:39
Jos keltaista lippua heilutettais hulluna ylös alas on radalla tilanne että vaatii hiljentämisen ja jos sitä vaan roikotetaan on tilanne edessä "vaaraton". Kummassakin tilanteessa olisi noudatettava varovaisuutta ja törmäyksestä 2 viikonloppua lippumiehen roolia. Pelkän lipun näyttämisellä ei tarvitsisi kumminkaan hiljentää huomattavasti mutta huomioitava vaara. Syntyykö tuulisella kelillä sitten sitten nurinaa että heiluko se vai ei. Sekin olisi kyllä vaan ranteettomien ongelma.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Jürgen - 16.08.12 - klo:18:17
Tarvitaan kova tuuli että heiluu koko lippu ja varsi ylösalas  :o


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: hape.s - 16.08.12 - klo:21:12
Rokkirallii ei kannata ehdottaa mitää mikä on jossain muussa lajissa hyväksi todettu, se ei vaan tietyille vain rokkirallin nimeen vannoville käy!


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Jürgen - 17.08.12 - klo:15:32
Koska tässäkin asiassa on kyse sääntömuutoksesta, niin sääntökokouksessa on halukkailla mahdollisuus tuoda tämäkin asia esille.
Ja ihan varmasti asia käsitellään.
 


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: J.Ahola - 21.08.12 - klo:11:46
Hyviä ja varteen otettavia vaihtoehto keltaisen lipun käytön kehittämiseksi! Veisköhän Tomppa tai Sheikki asiaa eteen päin?


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Walley - 21.08.12 - klo:20:05
Käsittely listoilla on jo.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: tomipöö - 21.08.12 - klo:21:57
ihan niin kuin sheikki kirjottikin niin myös tämä asia kuten muutama muukin kuljettajilta tullut asia on käsketty laittaa käsiteltävien listalle.kokousta ei vielä ole pidetty ELI OTTAKAA yhteyttä ja kertokaa mikä mieltä painaa!!!! ollaan siellä hallituksessa teitä varten..


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Tavikainen - 21.08.12 - klo:22:02
Sääntöihin liittyvät ja vaikuttavat asiat käsitellää sääntökokouksessa johon kuljettajat ovat tervetulleita.
Paikka ja aika ilmoitetaan kauden luputtua.


Otsikko: Vs: Tuplakeltaisen liputus
Kirjoitti: Tavikainen - 23.08.12 - klo:21:12
Niitä sääntömuutoksi kannattaa lähettää s-postina tai yv:nä joko minulle tai swoopille. Niin niitä käsitellää sääntökokouksessa.